CitySpa

Body Care Caribbean, huid instituut & wellness

met infrarood sauna, Turks Stoomcabine en relaxruimte.  Wanneer u bij ons binnenkomt, ervaart u vrijwel direct een bijzonder gevoel van rust en ontspanning. En dat is precies de bedoeling. Body Care Caribbean heeft maar liefst 200 m2 wellness geheel tot uw beschikking. Stijlvolle ruimtes in mooie kleurstellingen met een keur aan faciliteiten. Ervaar de reinigende werking van de stoomcabine, of de weldadige werking van de infra rood sauna en laat u daarna pamperen met een aanvullende gelaatsbehandeling en/of weldadige massage voor totale ontspanning.

bekijk hier onze menukaart

Turks stoomcabine

Het "Turks stoomcabine" is een weldaad voor ademhalings- en luchtwegen. De stoom opent de poriën, stimuleert de bloedsomloop, voert afvalstoffen uit het lichaam en reinigt de huid.

Net zoals de sauna is de stoomcabine een vorm van relaxen in combinatie met lichaamsreiniging.
Verrijkt met geurstoffen als eucalyptus, eucamint, dennen of citroen, is het stoombad een verfrissende ervaring met een heilzame werking. Het stoombad is supervochtig en veel minder heet dan een sauna (slechts 48°). Ideaal dus voor mensen die minder goed kunnen transpireren.

Verschil van de traditionele sauna en Turks Stoomcabine Veel mensen halen de stoomcabine (ook wel Turks stoombad genoemd) en de traditionele sauna door elkaar. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het klimaat (temperatuur en luchtvochtigheid).

In een stoombad ligt de temperatuur rond de 50 graden Celsius terwijl dat in de sauna rond de 100 graden ligt. Ook is er een groot verschil in luchtvochtigheid, die in het stoombad veel hoger ligt. Er hangt vaak een nevel die verrijkt is met een essentiële olie van bijvoorbeeld eucalyptus. Dat heeft een positief effect op de werking van de luchtwegen. Bij de traditionele sauna is de cabine gevuld met warme maar droge lucht.

Hoewel de temperatuur in het stoombad veel lager ligt, wordt je lichaam toch evenveel opgewarmd als in de sauna. Door de hoge luchtvochtigheid vindt er een grotere warmteoverdracht plaats tussen je lichaam en de omgevingslucht. In de sauna ga je sneller transpireren door de hoge temperatuur, maar daardoor koelt je lichaam ook weer sneller af. Omdat je lichaam evenveel opwarmt, is ook belangrijk om na het stoombad, net zoals na de sauna, goed af te koelen en uit te rusten.

Infrarood Sauna

Een infrarood cabine ziet er uit als een traditionele sauna, maar biedt een totaal andere ervaring. Gebruik van infraroodsauna is heilzaam bij huid- en spierziektes, spier-en rugpijn, hoge bloeddruk, spanning en nervositeit.

Werking van een infrarood Sauna

In tegenstelling tot een gewone sauna gebruikt een infraroodcabine geen stoom. In plaats daarvan wordt gebruikt gemaakt van speciale kachels die infraroodstralen produceren en verspreiden. Infraroodlicht is een golflengte van het licht dat normaal wordt uitgestoten door de zon. Een infrarood cabine werkt dus via dezelfde infrarood energie die we krijgen van de zon. Het brengt geen schade toe aan de huid zoals wel het geval is bij ultraviolet licht. Infrarood is een warmtestraling en geeft dus enkel warmte af. De elektromagnetische energie dringt het lichaam binnen zodat het opwarmt en begint te zweten.

Maar hoe werkt een infrarood cabine in de praktijk? Infraroodsauna’s produceren een temperatuur die hangt tussen de 45 en de 55 graden. Dat is dus koeler dan in een traditionele sauna zodat u langer in de cabine kan blijven zitten en dus meer transpireert. De infrarood straling warmt enkel het lichaam op en niet de lucht. De warmte effecten worden aangemaakt onder de huid en de infraroodstralen dringen binnen tot diep in de huid waardoor er meer afvalstoffen kunnen verwijderd worden dan het geval zou zijn mocht een conventionele sauna met stoom gebruikt worden.