Infrarood Sauna

Een infrarood cabine ziet er uit als een traditionele sauna, maar biedt een totaal andere ervaring. Gebruik van infraroodsauna is heilzaam bij huid- en spierziektes, spier-en rugpijn, hoge bloeddruk, spanning en nervositeit.

Werking van een infrarood Sauna

In tegenstelling tot een gewone sauna gebruikt een infraroodcabine geen stoom. In plaats daarvan wordt gebruikt gemaakt van speciale kachels die infraroodstralen produceren en verspreiden. Infraroodlicht is een golflengte van het licht dat normaal wordt uitgestoten door de zon. Een infrarood cabine werkt dus via dezelfde infrarood energie die we krijgen van de zon. Het brengt geen schade toe aan de huid zoals wel het geval is bij ultraviolet licht. Infrarood is een warmtestraling en geeft dus enkel warmte af. De elektromagnetische energie dringt het lichaam binnen zodat het opwarmt en begint te zweten.

Maar hoe werkt een infrarood cabine in de praktijk? Infraroodsauna’s produceren een temperatuur die hangt tussen de 45 en de 55 graden. Dat is dus koeler dan in een traditionele sauna zodat u langer in de cabine kan blijven zitten en dus meer transpireert. De infrarood straling warmt enkel het lichaam op en niet de lucht. De warmte effecten worden aangemaakt onder de huid en de infraroodstralen dringen binnen tot diep in de huid waardoor er meer afvalstoffen kunnen verwijderd worden dan het geval zou zijn mocht een conventionele sauna met stoom gebruikt worden.

Effecten van een infrarood sauna:

 • verbeterde weerstand, doorbloeding en elasticiteit van de huid

 • vermindering van cellulitis, acné, hoge bloeddruk en menstruatiepijn

 • afvoer giftige stoffen opgenomen in de buitenlucht (uitlaatgassen, etc)

 • geeft verlichting bij reuma, stijve spieren, spierpijn, gewrichtspijn

 • helpt tegen stress en slapeloosheid

 • natuurlijke verbranding van calorieën (gewichtsverlies)

 • Aangenamer dan een gewone sauna

 

Voordelen van een infrarood sauna tegenover een normale sauna;

 • Minder warm dan de gewone sauna

 • De droge, comfortabele warmte van een infrarood cabine is geschikt voor iedereen. Ook kinderen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid kunnen nu op een meer beschermde manier van een IR cabine genieten.

 • Reeds na een opwarmingstijd van enkele minuten is de infraroodsauna klaar voor gebruik.

 • De zuiverende werking van de nfra rood sauna heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.

 • Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten.

 • De warmtestraling verlicht ook spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), zowel als spanning, zwelling en stijfheid van de spieren.

 • Een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houdt u heerlijk fit en gezond. Het is dé ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie te 'tanken' .

Een infrarood sauna geeft verlichting bij; reuma, stijve spieren en gewrichten, fibomiyalgie,vermoeidheid.

Een infrarood sauna is goed tegen; acne, psoriasis, eczeem, hoge bloeddruk, menstuatiepijn

Een infrarood sauna verbetert; weerstand, doorbloeding, cellulitis, elastische huid, afvoer van toxische stoffen.

 

Infrarood heeft een positieve werkeing bij;

Spier en Gewrichtsaandoeningen

Steeds meer mensen hebben last van spier en gewrichtsaandoeningen. Reuma is een verzamelnaam van meer dan 200 soorten gewrichtsziektes, waarvan artritis en artrose de twee meest voorkomende vormen zijn.

Bij reumatoïde artritis wordt de pijn veroorzaakt door ontstekingen aan de gewrichten, terwijl bij artrose slijtage van de gewrichten de oorzaak is.

De warmte van de infrarood sauna versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Het gebruik van een ir sauna heeft ook een positieve invloed bij gespannen spieren en schouders. Voor sporters die last hebben van blessures is het gebruik van een infraroodsauna ook aan te raden. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren. De verhoogde bloedcirculatie zorgt er ook voor dat afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd worden.

Elastische huid, ACNE, EXCEEM EN PSORIASIS

Omdat de huid zo grondig gereinigd wordt en er veel afvalstoffen afgevoerd worden zal er een aanzienlijke verbetering optreden bij het herhaaldelijk gebruik van de infrarood sauna.

Het doel van deze sauna is het lichaam te zuiveren, te ontspannen en te herstellen. Door regelmatig gebruik van de cabine ondergaat het lichaam een reeks van positieve invloeden, zoals een betere doorbloeding, een elastische huid en het stimuleert de stofwisselingsprocessen.

Hoge bloeddruk

In tegenstelling tot een traditionele sauna is het gebruik van een infrarood sauna goed tegen hoge bloeddruk. Door de opwarming van het lichaam verwijden de bloedvaten in uw lichaam en neemt de bloeddruk af. Door het afkoelen vernauwen de vaten zich en neemt de bloeddruk toe. Door dit op een juiste wijze te doen kan de sauna dus bloeddruk regulerend zijn.

 

Afslanken

Ook kunt u afvallen tijdens een sessie in de infrarood sauna! Door het transpireren ontstaat een hoge verbranding van calorieën, hetgeen wat bij regelmatig gebruik van de infrarood sauna leidt tot gewichtsverlies en wie wilt er nu niet op zo'n gemakkelijke manier wat pondjes verliezen?

 

Cellulitis

Cellulitis is een vorm van verkleving van de onderhuidse bindweefselstructuur. Het bobbelige uiterlijk van cellulitis is het gevolg van een abnormale ophoping in het bindweefsel van huid en onderhuid. Bij dit typische vrouwelijke verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de vetcellen van de onderhoud en van water eromheen. Naarmate de vetcellen groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten aan de huid waardoor een soort 'wattendeken'-effect ontstaat. In dit stadium is het grootste probleem dat het proces zichzelf onderhoudt doordat de bloedsomloop wordt verstikt.

Gebruik van de infrarood sauna,Veel drinken (water!) en bewegen hebben een gunstig effect hierop.

Genoeg redenen om de positieve effecten van de Infrarood Sauna te ervaren. Bij twijfel altijd uw arts raadplegen.